Huset

Huset er i to plan og indrettet med garderobe, køkkenalrum, spisestue, pejsestue, fællesrum, sanse-hvilerum, aktivitetsværelse m.m. Der er en rød tråd i indretningen af hele huset, hvor vi gennem en minimalistisk tilgang, med et ensartet farvetema, genkendelighed i møbler og gulvbelægning og lysdæmpere, forsøger at skabe et ikke-distraherende og funktionelt miljø for vores brugere.

Køkkenalrummet rummer alle fornødenhederne til mellemstor madlavning. Det er rummeligt, med godt udsyn til spisestuen. Der er god mulighed for brugerinddragelse i borddækning og madlavningen, med bordplads til 2 arbejdsstationer.

Spisestuen er indrettet med et stort spisebord med plads til syv personer. Udover måltiderne, bruges dette rum, også til opgaveforløb og iPad aktiviteter.

Fra spisestuen er der direkte udgang til stor, flisebelagt terrasse, hvor der både er mulighed for at sidde sammen eller i mindre, individuelle grupper, skærmet fra andre brugere. Det er også her det foregår, når vi griller til vores varme tirsdagsfrokost eller til pårørendearrangementer. Rundt om hele terrassen er der beplantet med lavendel og roser, som giver dejlige sanseindtryk, samt skærmer terrassen. Rundt om hele terrassen er der frit udsyn til hestene. Brugerne følger med i vrinsk og hovlyde, når hestene bevæger sig helt tæt på terrassen, til stor glæde og fornøjelse.

Vores pejsestue, som ligger i åben forlængelse af spisestuen, er indrettet med stor sofa og pejs, som vi tænder op i, i de kolde måneder. Også fra pejsestuen har vi adgang til en terrasse, med udkig til folde, skov og haven. Haven er ca. 200 kvadratmeter og anvendes til havespil, bål. m.m.

På den lyse førstesal har vi fællesrum med arbejdsstationer, sanse-hvilerum, aktivitetsværelse toilet og bad med mulighed for bleskift o.lign.

Huset er desuden indrettet med hjælpemidler, der tilgodeser brugernes udfordringer, herunder at:

  • Bruger kan har deres egen, fast garderobeplads hvis dette er givtigt for den enkle.
  • Alle bruger har en individuelle tilrettelagt kommunikationsplaform, som tager udgangspunkt i hvordan den enkle bedst modtager informationer, dette kan være med piktogrammer, konkrete billeder eller via digital kommunikation.
  • Individuelle brugere har fast mulighed for at skærme sig fra de andre brugere, da vi i tilknytning til pejsestuen, samt på førstesalen, har indrettet mindre værelser med møblement til flere typer aktiviteter.
  • Vi indretter faste, skærmede siddepladser, på afstand af spisebordet, der giver en skærmende funktion, for brugere der har brug for det.
  • Trappen er sikret med gelænder og skridsikre trin.